Free intake for Coaching and Personal Training
The body achieves what the mind believes.
The secret of getting ahead is getting started.
ʕっ• ᴥ • ʔっ Dont forget, you're worth it & AMAZING
 • Nederlands
 • Autisme en sport [intro]

  Imara - 01 / Jul / 2022

  Autisme en sport [intro]

  Ken je dat? Je hebt een hele dag hard gewerkt en mag eindelijk naar huis. Vervolgens beland je in de file.. damn nog later thuis. Thuis aangekomen moet je nog koken. Gelukkig heb je onderweg wel al bedacht wat je wilt eten, maar eigenlijk ben je hier te moe voor. Het liefst zou je op de bank willen ploffen en de rest van de avond tv kijken. Hoe ga je hiermee om en wat doe je als je de motivatie niet kan opbrengen ?

  Ken je dat? Je hebt een hele dag hard gewerkt en mag eindelijk naar huis. Vervolgens beland je in de file.. damn nog later thuis. Thuis aangekomen moet je nog koken. Gelukkig heb je onderweg wel al bedacht wat je wilt eten, maar eigenlijk ben je hier te moe voor. Het liefst zou je op de bank willen ploffen en de rest van de avond tv kijken. Hoe ga je hiermee om en wat doe je als je de motivatie niet kan opbrengen?

  Dit is voor mij helaas een veel voorkomende situatie. Ik zal mij even voorstellen: Ik ben Imara, ik ben 30 jaar en ik heb autisme. Bovenstaande situatie is voor mij een dagelijkse struggle en vaak eindig ik op de bank met een makkelijke maar ongezonde maaltijd omdat ik de energie niet meer kan opbrengen om een gezonde maaltijd voor mijzelf te bereiden. Dit, in combinatie met dat ik een emotionele eter ben, heeft ervoor gezorgd dat ik in een paar jaar tijd enorm ben aangekomen. Ik heb jaren niet goed naar mijzelf omgekeken en vond mijzelf niet de moeite waard om af te vallen of om goed voor mijzelf te zorgen. Mijn eetpatronen werden steeds ongezonder en van sporten moest ik niets weten. Gelukkig is dit enkele jaren geleden veranderd en zijn mijn ogen geopend. Sindsdien ben ik keihard aan het werk om weer de beste versie van mijzelf te worden. Ondertussen ben ik weer om mijzelf gaan geven en ben ik al 14 kilo afgevallen.

  Mijn gedachten zijn echter mijn grootste vijand in deze reis. Voor elke stap die ik vooruit zet, zet ik er soms ook weer twee achteruit. Dit is normaal, bijna iedereen heeft hier wel last van. Mijn struggle is echter dat ik vanwege mijn autisme soms meer moeite heb om weer een stap vooruit te zetten als er eenmaal een of twee stappen achteruit zijn gezet. Ik kan me voorstellen dat jullie denken wat is autisme? Dit is echter te complex om uit te leggen in één blog en uit zich ook bij iedereen anders. In de aankomende blogs zal ik jullie meer uitleg geven over hoe het autisme zich bij mij uit en neem ik jullie mee in mijn ervaringen met afvallen, sporten en gezonde voeding.

  Liefs,

  Imara

  Lees verder in deel 1

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »