Free intake for Coaching and Personal Training
The body achieves what the mind believes.
The secret of getting ahead is getting started.
ʕっ• ᴥ • ʔっ Dont forget, you're worth it & AMAZING
 • Nederlands
 • PTSS en Sporten [deel 2]

  Reshu - 02 / Oct / 2022

  PTSS en Sporten [deel 2]

  In mijn vorige blog vertelde ik hoe ik omging met mijn mentale gesteldheid in combinatie met beweging. In deze blog zal ik meer vertellen over mijn zoektocht naar een gezonde leefstijl.

  Doordat ik een structuur kreeg in het vaker sporten en bewegen. Merkte ik dat ik ook gezonder wilde gaan eten. Ik wist niet goed waar ik moest beginnen maar ging mij verdiepen in verschillende methodes. Ik ging in eerste instantie koolhydraat arm eten, maar ik merkte dat dit toch niet helemaal bij mij paste. Dit kwam doordat ik dagelijks volle schema’s had en het lastig vond om hier steeds mee bezig te zijn. Ik eet persoonlijk ook niet veel op een dag en ben opzoek gegaan wat daar het meest bij aansluit.

  Wat ik wel al geregeld deed was 3 liter water per dag drinken. Waarvan ik vaak ook kokend water dronk met verse citroen en gember erin. Dit gaf mij vaak ook het idee dat mijn buikje platter werd en dat ik meer afviel.

  Verschillende mensen in mijn omgeving vertelde mij over de methode intermittent fasting. Dit is in principe geen dieet want je let niet per se op voeding. Intermittent fasting is als het ware vasten in bepaalde periodes.

  Tijdens de periode van vasten mag je niets eten. Je mag wel water, thee of koffie drinken. Dit draagt bij aan vetverlies. Omdat ik vaak ongeregeld at, besloot ik om deze methode te proberen.

  Intermittent fasting kent 6 soorten schema’s namelijk:

  1. 16/8 methode
  2. 5:2 dieet
  3. Het eet-stop-eet schema
  4. Het afwisselende intermittent fasting
  5. Het warrior dieet
  6. Het spontante intermittent fasting schema

  De schema die ik aanhield was het 16/8 methode. Deze schema zegt het eigenlijk al. Het houdt in dat je elke dag ongeveer 16 uur vast en dat je 8 uur op een dag wel mag eten.

  In die 8 uur verdeel je twee tot drie maaltijden.

  Ik sloeg zelf dagelijks mijn ontbijt over en begon om 12:00 uur met een lunch. Rond 15:30 uur at ik een tussendoortje en rond 19:00 uur at ik avondeten. Na het avond eten at ik niets meer. Ik hoefde dus niet per se op dieet wensen te letten en at gewoon waar ik trek in had. Wat ik eerder benoemde dronk ik wel de hele dag door. Dit was altijd water, thee of gekookt water met een citroen en gember erin.  De reden dat ik deze methode koos was omdat ik vaker geneigd was om mijn ontbijt over te slaan. Ik vond het vasten persoonlijk ook best makkelijk.

  Door deze schema te volgen heeft dit ook bijgedragen aan het afvallen en het lekkerder in mijn vel voelen.

  In de andere methodes heb ik mij destijds minder verdiept omdat ik meteen al wist dat de 16/8 schema het beste voor mij zou werken. Mocht je meer willen weten over de andere schema’s, dan kan je je verdiepen op het internet. Hier staat namelijk genoeg over uitgelegd.

  Ik hoop dat deze blog u weer inspiratie heeft gegeven en als u vragen heeft over Intermittent Fasting dan kunt u hier altijd onder reageren.

  • https://Ukrain-Forum.Biz.ua/ https://Ukrain-Forum.Biz.ua/ 02 / Oct / 2022 @ 19:44

   Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know
   a few of the pictures aren't loading properly. I'm not sure why but I think its a linking issue.

   I've tried iit in two different browsers and both shoow the same outcome. https://Ukrain-Forum.Biz.ua/

  Laat een reactie achter

  What are your experiences? Read or write a review here.

  *Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  * Verplichte velden

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »